Publicerad den

Nya Mustang med mindre valfrihet

Fords nya VD Alan Mulally tycker att valfriheten skall begränsas när man skaffar sig en ny bil från Ford och detta skall också tyvärr gälla Mustang. Idag finns Mustang att få i nästan oändliga kombinationer, bara i utförandet med V6-motor finns 16000!!! Men till nästa års modell skall detta begränsas till 200, Allan Mulally menar detta är bra både för konsumenten, återförsäljaren och tillverkaren. Läs mer om detta i NyTeknik.

Detta är inget som oroar mig så mycket, det finns hur mycket bildelar och kringutrustning som helst att skaffa till sin Mustang. I USA är Mustang den mest trimmade bilen, varje år lägger amerikaner ut över 5 miljarder kronor (!) på att trimma sin Ford Mustang. Denna statistik borgar för att det även i framtiden kommer finnas oändliga möjligheter med bilen, och det är ju bara kul att montera alla biltillbehör själv.

På tal om kringutrustning, jag läste i Aftonbladet att det var tur att man inte köpte årets julklapp under julen, det har varit prisras på GPS:er sen dess. Man kanske skulle ta och slå till på en så att man hittar rätt i sommar!

mustang-gt-500
Visst piggar det upp med en bild av dessa båda Mustanger? 🙂